Landelijk krijgt de toeslagenaffaire terecht heel veel aandacht waarbij de burger het slachtoffer is. Hierbij krijgen de geheime besprekingen van de ministerraad nog een extra lading. Ook de achterkamertjes politiek bij de formatie is natuurlijk een punt van aandacht.

De SP en de overige linkse partijen ageren (terecht) fel tegen alle genoemde zaken. De CDA achterban onder aanvoering van de Heerlense fractie roept vanwege het vorenstaande op om in ieder geval niet meer samen te werken met Rutte.

Ook in onze provincie rommelt het enorm. Aanleiding is de affaire Vrehen, een prominent CDA-er en zijn politieke vriendjes. Ook in de provinciale staten gaat de SP fractie flink tekeer tegen vermeende en echte misstanden. Het CDA is in Limburg heel stil geworden, want zij zijn natuurlijk de aanleiding voor de misère.

Zowel de SP als de CDA pleiten op verschillende fronten voor meer openheid, meer transparantie en voor eerlijke politiek. De fractie van onze Stadspartij wil hen daarbij volledig bijvallen, ware het niet dat……

Met name SP en CDA staan in Heerlen voor achterkamertjes politiek, vooraf alle voorstellen dichttimmeren en niet meer voor rede vatbaar, record aantal geheime stukken en duistere praktijken. Denk hierbij aan onder andere de verkoop voormalig CBS-kantoor, gronden Spoorsingel op nul waarderen, vergoedingen voor Huisman terwijl geen enkele afspraak nagekomen is en ga zo maar door, de lijst is enorm lang. Indien je dergelijke praktijken zelf  toepast in een gemeente waar je het voor het zeggen hebt en tegelijk andere overheden aanspreekt op eenzelfde gedrag dan is hiervoor maar één woord: HYPOCRIET!!!

Paul Hazen

Fractievoorzitter Stadspartij

26 mei 2021